De laatste blog van 2017 na ruim 50 blogs in de tekenchallenge nu nog één met urban jungle en WOOP op herhaling.

Dit is dan de laatste blog van 2017. De laatste in de teken-challenge die ik dit jaar heb gevolgd dus dat is klaar en aangezien het 31 december is weet ik het zeker: dit is de laatste! En omdat ik echt even van vakantie aan het genieten ben heb ik gewoon een tip van vorig jaar hergebruikt in de categorie ‘verandering’. Komt ie:

Urban jungle

De laatste uitdaging van dit jaar in de 52 weken visual Vocabulary teken challenge gaat over ‘gardning supplies and plants’. Maar ik vind het daar hier echt geen weer voor. Vieze natte koude regen houden mij juist uit de tuin. Maar binnen kan natuurlijk ook, ‘urban jungle’ heet dat. Ik ben dit jaar al begonnen mijn huis te ‘vergroenen’. Meer planten binnen door kleine hoekjes met groepjes planten te maken en ook een en ander op te hangen. Heerlijk. En mijn voornemen is om dat in 2018 door te zetten. Nu begint de huiskamer lekker aangekleed te raken maar ook mijn ‘werkkamertje’ wil ik groener maken zodat ik tijdens het werk er ook van kan genieten. Dus mijn laatste tekening van de tekenchallenge is een plan voor de groenere inrichting van mijn werkkamer. Daarvoor moet ik wel even flink aan de slag met opruimen, dit kamertje is behoorlijk vol dus opruimen om ruimte te maken voor groen!

‘Urban jungle’ in mijn werkkamer in 2018

Nieuwe zaadjes

Een letterlijke verandering voor mij bij deze challenge. Ik kijk er nu al naar uit om de plantjes te gaan kopen! Maar eerst de kerstboom er uit na oude en nieuw.

Komend jaar wil ik wat dingen veranderen. Ideeën uitwerken en opstarten. Nog geen idee waar het heen gaat maar de weg ernaartoe is ook al leuk en interessant. Ik ben al flink begonnen met zaaien maar wat er uit gaat komen…. geen idee!

Veranderen in een WOOP

WOOP methode, te downloaden via de link in de tekst

Goede voornemens gaan er eigenlijk altijd over: over veranderen, ontikkelen. Vorig jaar maakte ik een template van de WOOP methode n.a.v. een artikel in psychologie magazine waarmee je zo’n verandering aan kunt pakken en dat werkt natuurlijk ook voor komend jaar. Dus lekker makkelijk: hierbij weer een download-cadeautje (voor na de feestdagen). Let’s WOOP-it!

Afgelopen jaar hebben we deze methode een paar keer ingezet. En het helpt! Vooral de stap ‘obstakels’ is een handige. Waarom zou het niet lukken? Wat weerhoud je? Bijvoorbeeld bij mijn zoon en zijn ‘wens’ over zijn huiswerk gaf hem het inzicht dat zijn telefoon en iPad daarbij afleiders zijn. Kunnen wij hem 100x vertellen maar zelf realiseren…. werkt toch het beste! Nu maar hopen dat het blijft hangen hè?

Eind januari ga ik ‘de hei op’ met mezelf. Dan gaat de WOOP methode mee in mijn tas. Heb jij nog tips voor 2018 die ik ook mee kan nemen? Laat ze als reactie achter. Op m’n website of op Facebook of per mail. Wat je prettig vindt! Ik vind het leuk om tips te krijgen.

Rest mij nog jou en je naasten een gezellig oudjaar en een creatief nieuwjaar toe te wensen. Op naar 2018!

Geplaatst in Downloads, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *