Goede voornemens? WOOP!

Allemaal een gelukkig nieuw jaar! En ik begin gelijk goed. Vandaag een blog in de categorie: gelezen in….. en visueel gemaakt.

In Psychologie Magazine nr 2017-1 las ik een artikel over, hoe kan het ook anders aan het begin van het jaar, hoe je doelen voor 2017 écht waar te maken.

Je doelen voor 2017 – in 4 stappen echt haalbaar” (link is naar dit artikel op Blendl).

Interessant want het gaat eens niet uit van alleen een lijstje met wat je wil en die afvinken (zoals mijn plaat voor 2016). Maar vanuit wat je wilt: Wish naar hoe dat er dan uit ziet (visualiseer je ‘outcome‘). Beide onderdelen zitten ook in de wenslijst 2017 die ik een paar dagen geleden met jullie deelde. Tot zover niets nieuws of anders.

woop-wish-01

Maar DAN: de mooie twee vervolg stappen: beschrijf de Obstakels je tegenkomt om dit te gaan doen, wat houd je (tot nu toe) tegen? En de laatste stap: wat ga je doen als je deze obstakels tegenkomt? Welk Plan heb je daarvoor? En daar zit de kracht van ‘WOOP‘.

Het gaat uit van dat er obstakels zijn en dat je die moet trotseren. Door een plan te trekken op wat je gaat doen als je die zak drop tegenkomt in de automaat op het werk, of die lekkere muffin bij de koffiecorner (ja die) of die concentratiedop rond 16uur. Hoe ga je dan zorgen dat je die trotseert als je wens is om gezonder te leven in 2017? Lees het artikel op Blende of koop het magazine in de winkel en aan de slag!
Ik heb de methode in een A4-tje voor je samengevat, zodat je het zo kunt invullen. Ik heb het zelf inmiddels voor een aantal dingen al gedaan, ook voor mijn tiener-zoon die een tandje bij moet doen met zin huiswerk (wat zijn obstakels zijn… doe eens een gok…)
De hele plaat kun je hier zien en hieronder downloaden als PDF.
woop-methode
Geplaatst in Creatief denkwerk, Downloads, Gelezen in de media, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , .