5 jaar? Ja 5 jaar geleden al weer!

Vandaag, 23 mei, is het écht 5 jaar geleden dat ik bij de kamer van koophandel mijn handtekening zetten en mijn eigen bedrijf starten. De eerste twee opdrachten waren binnen, de derde kwam er aan, ik dacht voorzichtig dat ik er nog wel maximaal drie bij zou halen… Het werden er veel meer en in de afgelopen jaren heb ik bijna zestig verschillende, en veel al terugkerende, opdrachtgevers gehad.
Met uiteenlopende opdrachten: van een simpele kleine illustraties bij een blog tot serie praatplaten om het proces van een jaar doorontwikkelen uit te leggen. Van een plaatje voor op een beker of kaart tot een animatievideo vol metaforen.

Met de dagen waar in ik niet wist hoe ik het op tijd af ging krijgen (nachtwerk!) Tot dagen waarbij ik moest gaan bedenken hoe ik aan nieuwe opdrachten om komen. Van zenuwen voor een live-tekenklus (Oh die eerste in Amsterdam en die tweede in Zeeland…) Tot heerlijk relaxed op mijn verworven iPad met Apple Pencil, vrij van snoeren, op de camping. Workshops en mini-lezingen, collega’s vertellen en overtuigen, poging tot bloggen en een jaar lang een challenge volhouden waar de uitdager al lang mee gestopt was.

Te veel om op te noemen, te leuk om te stoppen. En nog steeds blij in de combinatie met een vaste baan bij de overheid waar ik vooral kan samenwerken met anderen en een eigen business. En ook blij met mijn intervisie-maatjes (ladies!) met wie ik maandelijks het vak en ondernemerschap verder ontdek en een mooie vriendschap door is ontstaan.

Vanavond mijn gezin maar wee trakteren op taart, die hebben dat ook verdiend met hem geduld en de ruimte die ik al vijf jaar krijgen om dit te doen.

“Vijf jaar mam? Echt waar? Zo lang alweer? “Ja. Vijf jaar alweer…

 

Geplaatst in creatief in je werk, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *