“Dit werkt nog wel even door”

Een nieuw team, 30 mensen, nieuwe taken. Tijd voor een uitgebreide kennismaking met elkaar en ik mocht faciliteren, wat een feest! Met energizers en allerlei verschillende kennismakingsoefeningen inclusief een wedstrijdje kwam de energie flink vrij!

Wat we zoal deden? Een line-up op lengte, alfabet (in stilte), reistijd (woon jij zover van het werk) en dienstjaren (van een paar maanden tot tientallen jaren). De ‘landkaart’ met je geboorteplek, woonplaats én wat je het mooiste plekje van Noord-Holland vind (hoe fijn als dat de plek ik waar je werk zich afspeelt). Naam-verhalen vertellen (naar wie ben je vernoemd bijv.). Door middel van een vrienden boekje-vragen-bingo (wie heeft als eerste bingo?) achter (gekke) overeenkomsten komen en gewoon gekke vragen aan mogen elkaar stellen waar je op de werkvloer waarschijnlijk nooit naar vraagt maar die goed helpen om je collega beter te leren kennen.

Naast de enorme reactie die ik zelf zag (vrolijke gezichten en mensen geëngageerd met elkaar in gesprek) was vooral de reactie die ik achteraf krijg erg mooi: “dit uurtje heeft de hele dag doorgewerkt in ons programma, en zal voorlopig nog niet zijn uitgewerkt!”
Mooi toch! En super leuk om te doen.

Geplaatst in Creatief denkwerk.