Hoera! ThuisBlijfBingo

Hoera!

Deze maand ben ik niet alleen zelf maar ook mijn bedrijf is jarig. Zes jaar alweer! En wie jarig is trakteert. Dat is wel wat gek in deze tijden van Corona-crisis. En juist daarop wilde ik wat leuks, speels bedenken. En daarom tadaaaa: de Thuiswerk-bingo, of de Thuis-School-Bingo. Net wat bij jou past.

Ook ik werk al meer dan 3 weken thuis met schoolgaande kinderen in huis en probeer zo mijn draai te vinden. Nu ben ik zelf errrrrg slecht in nieuwe patronen volhouden. Een van de eerste dingen die mis ging was voldoende drinken en bewegen. Op mijn werk is dat allemaal veel vanzelfsprekender. Een collega haalt koffie en automatisch ik neem ook wat. Ik maak mijn broodtrommel met dopper drinken automatisch elke ochtend. Maar dat is er allemaal niet. Dus ik ging op zoek naar een speelse manier om mezelf scherp te houden op dingen die elke dag even moeten. En voor mijn puberdochter, die dat misschien nog wel meer nodig heeft… En dat werd een Bingo.

Wat is het idee?

(op de foto overigens nog een versie met 16 vakjes. Ging goed, zaten ook 4 leuke dingen bij om te doen, maar was wel wat veel)

Om het thuiswerken en thuis school-volgen voor mijzelf leuker en voor mijn dochter vooral overzichtelijker te maken heb ik deze bingo gemaakt. Het idee is dat je 9 vakjes met taakjes of klusjes hebt staan die je niet moet vergeten te doen op de dag. Maak er een spelletje van om ze allemaal wel te doen én beloon jezelf of je kind als het gelukt is!

Beloning!

De beloning is wat maakt dat het lukt, zeker bij mijn dochter. Zij dochter heeft nu al de hele week elke dag alle taakjes UIT HAAR ZELF gedaan. Heerlijk, niet meer steeds hoeven zeggen dat de katten eten moeten hebben, dat er een klusje (plastic wegbrengen, afwas) gedaan moet worden. Ze kan lekker zelfstandig bezig wat zij ook heel fijn vindt. En ze zorgt er voor dat we elke dag even een klein momentje als gezin iets samen doen. Samen lunchen, spelletje kaarten, samen een film kijken. enz. Die beloning hebben we deels samen bedacht. Waar wordt zij blij van en het zijn geen kostbare “cadeau’s”. Maar dingen als een korte massage, een toetje kiezen, bepalen welke film we gaan kijken, ontbijtje op bed. Kleine moeite, groot plezier!

Eerlijk bekennen: ik vergeet zelf mijn beloning nog wel eens, maar ik drink weer voldoende en de hoeveelheid bewegen is ook sterkt verbeterd.

Hoe het werkt:

Op de downloads (zie onder dit bericht) staat beschreven hoe het werkt: Vul de bingo kaart met opdrachtjes (of gebruik een voorbedrukte), hang hem ergens op in het zicht. Schrijf kleine beloningen op de strookjes, knip ze uit, vouw ze op en stop ze in een potje. Elke dag regelmatig bekijken en afstrepen wat je gedaan hebt. Aan het einde van de dag samen kijken of alles is gelukt. Alles gedaan? Beloningsstrookje uit het potje en vieren! En weer op naar de volgende dag. De dagen van de week staan op de kaart,  zo een week mee (minimaal).  Ik heb mijn variant op een magneetbord gehangen en ‘streep’  de bingo vlakken af met een magneetje. Zo gaat deze de hele crisis mee.

Varianten.

Niet iedereen heeft dezelfde zaken die op een dag nodig zijn. Daarom heb ik meerdere varianten gemaakt. Bijvoorbeeld een voor mijzelf, als kantoor-thuiswerker en een voor mijn dochter als scholier. Maar ook een lege met een knipvel zodat je je eigen variant kunt maken. En je kunt ze hieronder GRATIS downloaden. Wil ik niet eens je email adres voor. Wel heel leuk als je er iets over deelt op sociale media dat je mij daar dan in tagt*. Ik hoor heel graag hoe het werkt en wat eraan verbetert kan worden. En heb je verzoekjes voor plaatjes of een hele bingo kaart: voor studenten, voor je klas, voor…. ? Ik werk nog aan een ex-examenkanditaten versie voor mijn zoon (:-P) die vanaf deze week waarschijnlijk geen school en leerwerk meer heeft. En er zitten nog vele varianten in mijn hoofd.

En heb jij een speciale wens voor op de bingo? Stuur die dan naar mij en dan maak ik daar een apart plaatje of een hele bongokaart voor je! Je custom-made-thuis-bingo-kaart. Als mijn traktatie in de maand april.

Veel plezier en blijf gezond!   Laura

Download de Bingo-kaarten hier:

 

*Wil je mij laten weten als je iets over de bingo op social media zet?

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *