Video-bel etiquette (met download)

We zijn ruim een maand onderweg met fulltime-video-bellen. In snel tempo wordt dit in vele branches ontdekt. Mensen die dit al langer doen weten het misschien al wel, er zijn aardig wat tips en tricks om dergelijke bijeenkomsten en vergaderingen gladjes te laten verlopen.

Ik heb ze de afgelopen tijd voor je verzameld. Uit eigen ervaring en ook uit tips en ergernissen van anderen die ik online tegen kwam. Visueel gemaakt, voor jou. Doe er dus vooral je voordeel mee.

Deelnemer aan video-bellen

Deze versie gaat over het deelnemen aan een vergadering. Hoe zit je achter je camera, wat doe je wel en niet, hoe zorg je voor een goede verbinding? Ik kwam echt gekke dingen tegen. Dingen op de achtergrond maar zeker ook vol in beeld. En hoe fijn als je camera het even niet doet en je wel een fatsoenlijke en herkenbare foto van je gesprekspartner(s) kunt zien. Kleine moeite groot plezier. Er komt nog een versie aan, een voor voorzitters, gespreksleiders en hun voorbereiding is nog in de maak. Wordt vervolgd dus.

 

Fijn!

Ik juich het toe, dat we het digitaal (samen)werken nu in sneltempo ontdekken. We merken dat het best lastig is maar heus niet zo lastig als we dachten. Zeker met tips al deze. En dat er best wel wat voordelen aan het digitaal vergaderen zitten. En stiekem hoop ik dat we een aantal van deze online-etiquettes gaan doorvoeren in de offline overleggen: beter naar elkaar luisteren, op tijd zijn en voorbereid bijvoorbeeld. En stiekem vind ik het ook leuk om zo eens de huizen van mijn collega’s te zien.

Niet zo schreeuwen

Ik word hier in huis nog wel eens gevraagd om zachter te praten als ik met mijn oortjes in gefocust in gesprek ben. Welke etiquette kun jij nog wel wat aanscherpen? En welke zou je wel willen vasthouden als we straks weer ‘terug naar normaal’ gaan (wat dat ook wordt)?

Je kunt de etiquette hier downloaden (hoef je geen mailadres voor achter te laten of zo). Je mag hem ook delen. Online? Dan graag met een seintje (@) naar mij erbij. Veel plezier en succes ermee!

Laura

 

 

Geplaatst in Downloads, Nieuws, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *