Visueel BeweegPlan voor mensen met een beperking 

Voor Mariëlle Tromp van Vitale Zorgverlener heb ik al vaker wat getekend. Eigenlijk altijd tekeningen die heel praktisch gebruikt worden. Beeld voor haar Fasen-wijzer bijvoorbeeld, beelden voor een training/ presentatie, een PersonaMap aangepast voor de zorg.

Nu kwam er weer een mooie vraag waar ik voor mocht tekenen en over mee mocht denken. Het idee was een A4-tje om het gesprek met een client aan te kunnen gaan over bewegen. Voor veel cliënten in de zorginstellingen waar zij komt is bewegen belangrijk maar niet vanzelfsprekend. Om hier het gesprek over aan te gaan is ‘Mijn Beweegplan’ ontworpen. Kleine stapjes maken.

Een deel van ‘Mijn Beweegplan’ van de Vitale Zorgverlener

Na het eerste ontwerp is het uitgebreid getest en toen aangepast zodat het echt goed bruikbaar is. De instructie lees je ook op haar website. Daar is ‘Mijn Beweegplan’ gratis te downloaden voor mensen die in de zorg werken en die behoefte hebben aan een handvat om met hun cliënt in gesprek te gaan over bewegen. En dit het liefst op een lichte, luchtige, motiverende manier te doen. Mooi toch om aan mee te mogen werken?

Neem een kijkje op haar website:

Mijn BeweegPlan

Geplaatst in Creatief denkwerk, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , .