Week 31, 32 & 33: ik ga op reis en neem mee…. tekenspel en visuele-paklijst! (+ gratis download)

Fijn onderwerp zo eind juli/begin augustus wanneer heel Europa zo ongeveer op reis gaat: Vakantie-tijd! Dus tijd om je visueel woordenboek via de challenge van #52wvv_week31,  #52wvv_week32 én #52wvv_week3 mee aan te vullen: reizen, vakantie-benodigdheden en kamperen. Drie weken in één want ik had ook vakantie 😉 en totaal geen zin om te tekenen. Dat kan ook…. zo verslaafd ben ik nog niet ? en het was er gewoon te warm voor! En ik geloof dat ze bij TheRevisionGuide ook vakantie hielden want de opdrachten voor deze week staan nog niet online. Maar gelukkig hebben we het overzicht vooraf gekregen. Dussssss. In je potlood of stift klimmen en aan de slag! Ik ben al voor je bezig geweest met een vakantie-paklijst-download en meer.

Reis-icoontjes

Het onderwerp van week 31 was reizen (Travel- transportations): Hoe kom jij op je vakantie-bestemming? Wat kom je tegen onderweg en wat heb je nodig?


En dan ben ik de verkeersborden die we tegen komen zoals hoeveel procent we dalen en klimmen nog vergeten! En dan kun je ook nog eens denken aan iconen die je bestemming weergeven. Ik was bij Avignon (Frankrijk) en de brug daar herkent iedereen gelijk. Die kun je ook leuk gebruiken bij een visueel-vakantie-verslag of je bullet-journal.

Week 32 laat je nadenken over belangrijke dingen die je nodig hebt op vakantie: travel essentials: wat heb jij nodig op je vakantie?

Tekenspelletje over ‘vakantie-items’ voor op reis. 

Een leuk spelletje wat je hierbij kunt doen is natuurlijk het bekende “ik ga op reis en neem mee…” en dan krijg je een hele sliert met woorden: “Een koffer, een zwempak, een duikbril, een klapstoel, een…. enz.” Natuurlijk kun je dit ook tekenend doen, het gaat dan niet zozeer om het onthouden maar is wel leuk!:

Op deze manier Kun je ook je paklijst samen-samenstellen. En  natuurlijk gelijk weer een heleboel icoontjes/ beelden over vakantie erbij! Heel leuk en gezellig om te doen en te raden wat de ander gaat tekenen. Net als bijvoorbeeld het spel dikke-draai-ananas’ waarover ik eerder vertelde.

Wat ook handig is voor kinderen die nog niet (zo goed) kunnen lezen is zo’n visueel pak-lijstje maken. Een korte broek, een lange broek, sokken, enz. en het aantal erbij. Zo’n lijstje gebruik ik al een lange tijd voor mijn dochter om haar weekend tas voor de camping in te pakken. Heel handig en snel. Ook om 1x zo’n lijst te maken en te hergebruiken. Hoef je er niet steeds over na te denken! Hieronder een voorbeeld dat je ook kunt downloaden en zelf gebruiken. Of zelf maken natuurlijk! Nog leuker! En misschien ben je al weer terug van vakantie en denk je: lekker laat! Gebruik deze op allerlei momenten, bijvoorbeeld ook bij een logeerpartijtje!

>>> GRATIS DOWNLOAD: paklijst-download <<<

Vakantie-dingen dus!

En dan week 33: kamperen en vissen. Het zal wel iets Amerikaans zijn om kamperen en vissen met elkaar te combineren. We hebben een hengel mee in de caravan maar daar is ook alles mee gezegd. Hij komt er zelden of nooit uit. Bij jullie wel? Dan hebben jullie vast meer dingen bedacht bij dit onderwerp…

Inspiratie nodig?

Laat je ook inspireren op Instagram bij @TheRevisionGuide. En ook mijn Pinterestbord “Sketchnoting things” heb ik aangevuld met vakantie en reis plaatjes (oké en vissen).

Mijn vakantie zit er op, wie nog wel lekker vrij is: geniet van de zomer! Het volgende onderwerp is ‘the beach’ ook een lekker vakantieonderwerp! Tot volgende keer.

Geplaatst in Downloads, Gelezen in de media, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .