Visual note; 5 tips voor presenteren

Vijf essentiële tips voor een goede presentatie

Tijdens de TEDxHaarlem 2017 afgelopen week was er een breakout-sessie “Hoe tot alk like TED” met Emilie van Dijk over hoe een goede presentatie te geven. Emilie van Sticky Presentations coachte een aantal van de sprekers van dit jaar. In haar break-Out sessie waren zij de voorbeelden van een goede ‘talk’. Dat maakte het lekker herkenbaar. Haar vijf tips (visueel natuurlijk):

Ofwel:

  1. Heb een duidelijke kernboodschap, wat wil je de zaal meegeven?
  2. Begin en eindig je verhaal, kop en eind moeten vlammen als een twee koppige lucifer! (En het midden is ook lekker gevuld)
  3. Zorg voor interactie, geef je publiek aandacht…
  4. Denk aan lichaamstaal, wat je uitstraalt komt over. En….. gebruik krachtige beelden!
  5. K.I.S.S. – keep it stupidly simple…

Met deze tips alleen kom je er niet natuurlijk. Er zit ook veel oefening in zo’n TEDtalk. Ook op bijvoorbeeld uitspraak en veel op lichaamstaal dus.

Verder; je had er bij moeten zijn natuurlijk om alles goed te snappen maar ik hoop hiermee een beetje opgedane kennis te delen. Zowizo is deelnemen aan (een) TEDx evenement iets wat je eens gedaan moet hebben! Ik hoop volgend jaar weer te gaan en de komende weken zullen er nog wel wat TEDxHaarlem-talks visueel langs komen. Even geduld….

Emilie van dijk is trainer/coach bij Sticky Presentations en sprak in de breakout-sessie op TEDxHaarlem 2017. Dit zijn mijn aantekeningen en mijn interpretatie van haar verhaal. Genoteerd om te delen maar wel graag met bronvermelding LauraPeetoom.nl of @lamp_je op Twitter/ Instagram.

Geplaatst in Nieuws, Recensies, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .