‘Uit eten’ in (andere) stijl

Oké, in de Teken-Challenge afgelopen week het onderwerp uit-eten. Naast het opbouwen van een visueel-woordenboek is de challenge ook handig om dingen uit te proberen, materiaal, stijl en kleurgebruik. Daarover in deze blog iets meer. Wil je daar nóg meer over? Laat het me weten!

Achtergrond en stijl

Ik heb deze week wat gespeeld met achtergrond kleuren en de techniek die ik in week 34 gebruikte met kleine arceringen nog eens toegepast. Dit blijkt namelijk een tekening te zijn die heel veel bekeken is, zeker in verhouding tot andere #52weeksvisualvocabulay visuals. Ik ben er nog mee aan het experimenteren; waar horen de streepjes, zijn ze schaduw of juist niet, enz.

Met de iPad is het lekker makkelijk om de achtergrond kleuren te wisselen tot je een kleur hebt die bevalt. Ik ging voor aubergine vandaag. Vaak is er in apps een aparte laag voor achtergrondkleur, bij sommige apps moet je even zelf een blok op de achtergrond zetten en deze vullen met een kleur naar keuze. Bijna net zo eenvoudig. De symbooltjes heb ik allemaal met wit gevuld, zo springen ze er lekker uit! En deze keer heb ik eerst zwarte lijnen gebruikt maar ook dat kan anders natuurlijk. Daarom verschillende versies van dezelfde tekening! Het veranderen van de lijkkleuren gaat op mijn iPad helaas niet met een klik, ik tik alle lijntjes aan met de vul-tool met een andere kleur. Iets wat bewerkelijk maar wel leuk effect vind ikzelf.

Sketchbook en tekentablet

Regelmatig krijg ik de vraag welke programma ik gebruik. Ik heb deze (en de meeste andere visuals voor de tekenchallenge) gemaakt met Autodesk Sketchbook. Nu heb ik een iPad pro met een Apple-pencil die perfect samen werken maar dat zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar Sketchbook heeft een gratis variant en naast een iPad app hebben ze ook een gratis versie voor op je laptop. Voor wie op zijn of haar laptop aan de gang gaat is een tekentablet handig. Wil je daar meer over weten? Tips? Laat dat dan even weten in een reactie hieronder, dan wijd ik daar een volgende blog aan.

 

Metafoor gebruiken

De poppetjes zoals ober en kok kun je vaak gebruiken in een praatplaat, ze kunnen staan als metafoor voor service, bediening, maken of brouwen van iets. Keep it simpel en cliché, dat maakt het overduidelijk.

Gebruik gerust!

Welke uit-eten symbolen, items en figuren kun jij nog meer verzinnen? Dan teken ik die erbij!

Het plaatje mag je gerust gebruiken als je daar ergens plek voor weet. En ik vind het dan leuk om dat te horen. Dit geldt voor alle plaatjes uit de tekenchallenge.

Fijne week weer!!

Geplaatst in Nieuws, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .