Tekenen ter ontspanning

In mijn eerste mail met tips om creatiever te zijn in je werk is de tip: RUST NEMEN. Ik geef een aantal ideeën wat je zoals kunt doen. Een aantal gaan, natuurlijk, over tekenen. Want als tekenen iets kan is het wel ontspannen. Zeker als je los laat wat het resultaat moet zijn.

Je hoeft hiervoor niet altijd zelf iets te creëren. Het internet en de winkels liggen vol met kleurplaten (voor volwassenen), mandala’s en andere in-kleur- activiteiten. Ook kleuren op nummer kan heel ontspannend zijn.

Of gewoon lekker droedelen, zomaar iets tekenen, op de hoek van je papier of zo. Daar komen soms prachtige dingen uit maar gewoon lijntjes, bolletjes of streepjes is ook prima. Lekker doen!

Maisto: Muziek!

Een andere manier om lekker te ontspannen is tekenen op muziek. Zet een lekker muziekje aan, zet je pen of stift op het papier en laat het bewegen op de tonen en ritmes die je hoort. Dit is ook een heerlijke opwarmer als je met tekenen gaat beginnen. En varieer eens in muziekjes, kies eens iets buiten je vaste play-list: hoe bevalt dat?

Het gaat ook hierbij niet om het resultaat maar om het ontspannen bezig zijn. Voor alles geldt in ieder geval: je hoeft geen kunstenaar te zijn om het te kunnen. Je hebt alles wat je nodig hebt al geleerd op de basisschool.

En het effect van het ontspannen tekenen zit hem natuurlijk in het ruimte geven aan je brein om even op te ruimen, plaats te maken en verbindingen te leggen.

Geprobeerd? Ik hoor graag hoe het beviel!

Ook de mails met tips ontvangen? Meld je aan!

Geplaatst in creativiteits tips, Leren tekenen, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *