Spice-up your life

De challenge: Herbs and spice

Het is week 47 in de tekenchallenge van TheRevisionGuide. Deze week was het onderwerp kruiden en specerijen. Volledig zonder enig idee wat hier uit zou kunnen komen ben ik begonnen met tekenen. Wel trouw aan de opdracht aan mezelf om elke week op een andere manier te teken. Deze week heb ik in het andere materialen in de app Sketchbook geprobeerd. Handig zo’n app. Dan heb je altijd andere materialen in huis. Het werd een combinatie van stift, ‘vet’krijt en air-brush. Superhandig ook want je hoeft op de iPad niet te wachten tot een laagje droog is of zo :-). En ik ben wat meer schetsend aan de gang gegaan. Geen strakke lijnen deze keer! Geen enorme details met de stift. Krijt dwingt je om iets minder gedetailleerd te werken. Ik ben mijn keuken ingegaan om eens te kijken naar kleuren (blauw en geel/bruinig zit in onze tegeltjes) en wat wij zelf aan kruiden in huis hebben. Er staan bij ons meerdere potjes kruiden en zowel binnen als buiten hebben wij wat verse kruiden staan. Handig plekje voor inspiratie dus.

Levens-Spice

Toen de tekening bijna klaar was keek ik naar het resultaat schoot mij ineens te binnen wat er nog miste. De linkerbovenhoek was nogal leeg, daar hoort een quote! En gelijk kwam het liedje van de Spice Girls ‘Spice up your life’ in mijn hoofd op. (Ja ik was in hun hoogtijdagen eigenlijk te oud om de Spice Girls leuk te mogen vinden, maar ja…. toen toch een cd gekocht en ik blèr ze voluit mee tijdens het Foute-uur op Q-music). En toen ging mijn brein rollen, hoe Spice ik mijn leven eigenlijk op?

Spices and herbs for the drawingchallenge

Mijn kruiden en specerijen voor het leven

Dit rijtje is de afgelopen tijd in mijn hoofd ontstaan, geen onlogisch rijtje want wie mij kent herkent dit vast en zeker. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest te zoeken naar wat richting, wat wil ik bereiken, enz. Je kent het vast wel. Één van de tips die ik onlangs kreeg was het invullen van een lange vragenlijst op Authentic happiness waaruit mijn top 5 sterke punten kwam. Een interessant rijtje om meer mee te doen bedenk ik al schrijvende aan deze blog. Dus…. gaan jullie nog wel meer van horen.

Dit werd het rijtje die ik gelijk maar op de tekening heb aangepast;

  • Een portie lef
  • eetlepels niet te veel denken maar vooral gaan doen toevoegen. Anders doen.
  • Snufjes speelsheid door alles heen.
  • Dagelijkse portie nieuwe ontdekkingen, verdwaal eens letterlijk of figuurlijk… wees nieuwsgierig.
  • Doorbreek regelmatig een patroon, en hoe was dat?
  • Ontmoet regelmatig (nieuwe) mensen: connect! Doe het samen.
  • Keep it Stupidly Simple (K.I.S.S.), hoe kan het eenvoudiger? Haalbaar?
  • En… Grote schep plezier/lol/humor

En… wat hoort er bij jouw rijtje “spice up your life”?

Geplaatst in Creatief denkwerk, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .