Even lekker niksen met je kleurpotloden (en download)

doodle-colouringbookHet is al weer even geleden, maar van Sinterklaas kreeg ik een kleurboek. Ik heb dat zelf al meerdere malen cadeau gedaan maar nu kreeg ik er zelf een. En dan een vól met ‘doodles’. En nu, zo in de vakantie kom ik daar even aan toe. Even lekker met een leeg hoofd kleuren. Én voor jouw een door mij gemaakte kleurplaat om te downloaden en even lekker bezig te zijn.

Mooie kleuren kiezen, even focus op niets anders dan dat. Heel goed voor je brein las ik in psychologie magazine 2017-1 “Even niksen is geen luxe”. Het brein heeft altijd, en zeker in drukke tijden, pauzes nodig, korte en lange. Om even op te laden, mentaal en fysiek rust te krijgen en daarmee productiever en creatiever te worden. Een inspirerend artikel! En in deze drukke tijden voor mij een goede tip. Af en toe, elke dag een paar keer, even op de rem. Mijn voornemen voor 2017!

img_0225Een paar weken geleden schreef ik daar ook al een blog over en maakte ik een visual n.a.v. het artikel “Werken lijkt Topsport” van Anita Roelands waarin zij een aantal tips gaf over micro-pauzes nemen. Dat portretje maakt ik in eerste instantie voor mijzelf (hij zit in mijn ‘werkschrift’ geplakt zodat ik hem regelmatig tegenkom en ook echt even een micro-pauze neem) maar verder voor iedereen die dat wil. Mijn favoriet is even een muziekje luisteren. Dat heb ik altijd bij me! En bij dat lijstje kan natuurlijk ook “lekker kleuren”. Dat hoeft niet gelijk een hele kleurplaat, een stukje is ook goed.

vb-kleurplaat-lp2016Zo het jaar terug kijkend en mijn kerstwens makend liep ik al mijn visuals van het afgelopen jaar door en kreeg ik het idee om hiervan een leuke kleurplaat te maken. Als cadeautje zo op de laatste dag van het jaar: download hier mijn kleurplaat met beelden uit platen van het afgelopen jaar. Wellicht herken je er iets tussen, wellicht iets dat ik voor jou maakte? Veel plezier ermee in ieder geval!

Een kleurrijk 2017 toegewenst!

Fijne oudejaarsavond!

Laura

Geplaatst in Creatief denkwerk, Downloads, Gelezen in de media, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , .