Einde van het jaar…..

De kerst is al weer achter de rug en 2017 nadert al weer. Wat gaat de tijd soms hard! Zo aan het einde van het jaar kijken we allemaal wel terug op het afgelopen jaar. En, wat valt jou dan op? Ik keek naar de plaat voor 2016 die ik begin dit jaar maakte met mijn gezin (zie blog “cadeautje voor 2016“) en dan lees ik dat we best een aantal dingen hebben gedaan en ook een aantal dingen niet zo als we ons hadden voorgenomen. Bijvoorbeeld dat reisje naar Barcelona, hopelijk lukt dat in 2017. Een weekendje Vaals staat in ieder geval wel al gepland.

img_1674

gezichten in de #21doodledays cursus

En de spelletjesavonden zijn dan wel niet zo gelukt, we hebben wel een aantal keer lekker met het gezin getekend. Soms met een filmpje en soms ‘gewoon’ waar we zin in hadden. En afgelopen week nog met mijn zoon een deel van de gratis #21doodledays cursus van Diane Bleck. Daar verwachtte ik niets nieuws en toch was ik weer verrast. Deze keer met de grappige gezichten/poppetjes die Diane maakte. Ik gebruik weinig gezichten dus extra leuk om te doen!

En ook zakelijk kijk ik natuurlijk terug.

Beelden op het raam van de kapper: duidelijk wat hier te doen is toch?!

Wat een bijzondere opdrachten en samenwerkingen waren er dit jaar. Een aantal kleine bedrijven die visueel willen vertellen wat ze doen, bijvoorbeeld Wijs en Anders of wat dacht je van een kapper?
En de afronding van de grote opdracht voor de Omgevingswet in Actie waar ik 8 praatplaten voor maakte en 2 visuele verslagen van bijeenkomsten van de provincies op dit onderwerp. Het meest bijzondere was het maken van de praatplaat voor de speech van een bruidegom. Een heel persoonlijk verhaal van iemand visueel maken. Wauw. Bijzonder en ook een beetje spannend, het moest natuurlijk in het grootste geheim!
En natuurlijk het ontwerpen van de avatar voor ePersonality. Zoiets ontwerpen was  ontzettend leuk en leerzaam en toen deze dan ook nog in 3D werd vervaardigd, dat was helemaal super gaaf!
mijn versie van de uil van ePersonality

mijn versie van de uil van ePersonality

de 3D uil door Martin Pottjewijd

de 3D uil door Martin Pottjewijd

En zo nog veeeeeel meer. Ruim 20 opdrachten en vele eigen projecten. En dat is heel wat voor 2 dagen per week! Hieronder zie je een stapel van beelden uit de diverse opdrachten van dit jaar:
kerstballen-berg
En wat zal 2017 brengen? Ik ben niet zo’n vooruit-planner. Ik zie vaak wel wat er komt. Er komen in ieder geval 2 animatie filmpjes aan, daar ben ik al mee bezig. En dit jaar wil ik een paar dingen nu echt gaan doen: een eerste workshop AanTekenen op een basisschool geven en twee open workshops organiseren voor iedereen die wil. Zo, dat staat zwart op wit! Nu moet ik helemaal 😉
En ik blijf ook artikelen of blogs die ik gelezen heb en interessant vind visueel met jullie delen. En hebben jullie daar tips voor? Laat het weten in de comments of e-mail me. Ik heb er al een klaar staan over de ‘WOOP’ methode om jouw plannen van 2017 ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.
Voor dit jaar heb ik weer een ‘wensen2017‘ plaat (klik voor download) gemaakt alleen iets anders dan vorig jaar. De WOOP methode gaat je met dit lijstje verder helpen. Ik ga hem zeker weer invullen, jij ook?
wensen2017.jpg
Maar nu eerst…. op naar een gezellig oud en nieuw feest en een mooi begin van 2017.
Ik wens jullie allemaal gezellige dagen! De beste wensen voor iedereen!
Laura
Geplaatst in Creatief denkwerk, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie