Teken je vakantie

Maak jij in je vakantie ook altijd een verslagje over wat je hebt gedaan en wat je hebt gezien? En wil je wel wat meer tekenen? Dan is hier een leuke tip voor je: teken je verhaal! Dat kun je groots aan pakken met een grote tekening of zelfs een strip-verhaal of, eenvoudiger, met versiering van je verslag met kleine plaatjes.

Kleine plaatjes

Een simpele illustratie van je verslag leuke het niet alleen op maar maakt ook dat je, als je je verslag terug kijkt/leest. Je ziet sneller waar je over een bepaalt moment hebt geschreven, het ziet er gezellig uit om terug te kijken en die plaatjes helpen je beter onthouden wat je gedaan hebt. Je kunt namelijk ook dingen vertellen met je tekeningen die je verder eigenlijk niet beschrijft. Je favoriete kleding aan een waslijn bijvoorbeeld, hoe vaak vertel je wat je graag draagt op vakantie? (Bekijk meer voorbeelden van vakantie-journals op instagram.)

(mijn waslijntje favo vakantie wasgoed 2018)

Of teken alle ijsjes die je eet, ook een heerlijke herinnering! En zo kun je nog veel meer verzinnen om toe te voegen aan je verslag, natuurlijk belangrijke bezienswaardigheden zoals bruggen en gebouwen die de locatie markeren. Maar ook de natuur die je om je heen ziet, tenten op de camping, snoeppapiertjes, fruit dat je eet. Of gewoon lekker droedels van de golven van water, het weer. Ga zo maar door. Ik ben benieuwd wat jij verzint!

Tekening van de brug bij Avignon vorig jaar.

TIP: In het “Flow- het grote stap-voor-stap tekenboek” een flow-extra van afgelopen jaar (2017) staan veel leuke tips en stap voor stap tekeningen om bijvoorbeeld zo’n waslijntje te tekenen.

Grote verzamelplaat

Ben je toe aan wat steviger tekenwerk dan kun je ook een verzamelplaat maken met allerlei onderdelen van je vakantie, per dag, per week of één van je hele vakantie. Super gave voorbeelden vind je op “They travel and draw“. Gemaakt door illustratoren over de hele wereld:

voorbeeld van they draw and travel door Julia Gash

voorbeeld van TheyDrawAndTravel door Abbie Zuidema (knippen en plakken kan ook!)

voorbeeld op TheyDrawAndTravel door Abigail Ohab (kaart van een wandeltuin)

Strip

Of maak een korte strip over je vakantie, collega Jurgen Egges deed dat vorig naar en op Instagram kun je dat nog bekijken:

In het Flow tekenboek stond ook een leuk voorbeeld:

 

Kaartje sturen

Supertip: stuur je tekening als kaartje op. Neem op vakantie eens stapeltje correspondentiekaarten mee en teken er gezellig wat op. Of stuur ze via kaart-services als Hallmark en Greetz online van je telefoon af zo naar je familie en vrienden. Hoef je niet eens postzegels voor te halen! Hoe origineel als je je eigen tekening per kaart stuurt? Veel leuker dan die standaard ‘groeten uit…’ kaarten toch?

Fijne vakantie en deel* eens wat je hebt gemaakt, leuk om te zien!

Laura

*Of via Instagram (@laurapeetoom.nl) of Facebook als reactie op deze blog.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geplaatst in creativiteits tips, Gelezen in de media, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .