Nostalgische foto naar tekening

Vorige week deelde ik via facebook een bericht over iemand die ‘nostalgische foto’s’ omzet naar tekeningen voor een tattoo. Ik vroeg me af of jullie dat leuk vonden en daagde uit om mij een foto te sturen waar jij misschien een tattoo van zou willen hebben. Daar gaf Priscilla als eerste gehoor aan en dus heb ik haar kinder foto na/overgetekend.

Priscilla (en het vriendinnetje op de foto) vond het leuk maar of zo’n tekening op haar lichaam zal verschijnen…..we zullen zien!

Ik heb het met meer foto’s geprobeerd. Ook uit mijn eigen arcenaal. Leuk als herinnering of eens wat anders in een fotolijsten? Of voor op een uitnodiging of verjaardagskaart!

En niet zo heel moeilijk, zeker met een tablet en een tekenprogramma met lagen. Plak de foto in je tekenprogramma, bijvoorbeeld Sketchbook, en trek eerst de grote (buiten) lijnen over in een nieuwe laag. Zorg dat de lijnen goed sluiten zodat het inkleuren makkelijker gaat. Kies dan welke details je wilt later terugkomen. Ogen? Mond? Kies wat iets toevoegt. Bv bij de twee zussen;de tandjes van de jongste heb ik wel getekend: geeft een leeftijdsindicatie, maar de rij tanden van de oudste voegde niets extra toe én vond ik te druk. Ook de bedrukking op de kleding werd te druk. Tekenen, ‘gummen’, kiezen enz.

Daarna inkleuren. Om de pofmoutjes qua kleur niet te veel op het truitje van de jongste te laten lijken heb ik ipv de figuurtjes alleen een kleur-waas gegeven om niet alles geel te laten zijn. En voila. Een leuk resultaat al zeg ik het zelf!

De originele foto zie je hier:


En ja: “it’s me and my big sis! ”

En een van mijn meest favoriete foto’s. Sail 1975. Mijn vader aan de wandel met zijn dochters.

Leuk om te doen! En waardevol voor sommige herinneringen. Maar als tattoo….. hmmmmm. Wat vind jij?

Geplaatst in Nieuws, Visueel werk, Vrij werk en getagd met , , , , , , , , , , , , .