week 30: Dieren tekenen!

Dieren, oei dat is altijd wat lastig vind ik, of toch niet? We gaan eens even proberen. Op pinterest vind je vele voorbeelden en vooral ook ‘how-to-draw’-s. Vooral over dieren dus daar moet wel het een ander aan ideeën te vinden zijn en toevallig ga ik deze week met mijn dochter (12) weer eens naar Artis, een feestje want we sluiten haar basisschool periode af en Artis wilde ze graag nog eens heen.

Inspiratie alom dus hier komt ie:


Let op bij de how-to’s kun je ook heel veel prachtige tekeningen zien die er zo wel even makkelijk uitzien maar dat niet altijd zijn. Maar zo mooi en geweldig hoeft het niet te zijn. Wat maakt een dier het dier? de nek, de beharing, de vorm van de neus, de staart. Probeer daar op de focussen en hou het simpel! Hoe simpeler hoe sneller getekend en als je het wilt gebruiken bij visual notes/ aanTekeningen maken dan is dat belangrijker dan een mooie, goed gelijkende tekening. En als dat (mooi en precies)  juist is wat je wil; dan heb je volop voorbeelden en ga lekker oefenen! Alles mag.

Simpele diertjes? Wat maakt een dier het dier dat je bedoeld?

 

Comming up in de 52 weken visual vocabulary challenge: reizen-transportmiddelen, vakantie-spullen, kamperen en vissen en strand-spul!

Voorbeelden wederom op mijn pinterstpagina en via the Revisionguide op intstagram

 

Geplaatst in Leren tekenen, Nieuws, Recensies, Visueel werk en getagd met , , , , , , , .