Visual vocabulary week 12: randen en verdelers

Borders and dividers deze week in de tekenchallenge van The Revisionguide op instagram, ofwel randjes en verdelers.


Een van de elementen in een visual note of sketchnote die elementen goed in het daglicht zet zijn randen. Zet ergens een rand omheen en Viola, je element is uitgelicht. Die randjes kun je simpel houden maar je kunt er ook een extra boodschap aan meegeven. Bijvoorbeeld een randje huizen/gebouwen A la de stad waar het over gaat/waar je bent. Of de titel van je aantekeningen is onderdeel van de lijn die je zet.

Verdelers hebben het zelfde effect. Ze maken duidelijk waar een onderdeel eindigt en het volgende begint. Ik gebruik deze regelmatig als afscheiding tussen de verschillende aantekeningen en onderwerpen in. En daar kun je telkens iets nieuws van maken. Soms is het gewoon een Doodle van figuurtjes en soms alweer de rand van het volgende onderwerp. Bij mijn wekelijkse aantekeningen zijn het meestal niets betekenende lijnen/afscheidingen maar dat kun je natuurlijk wel van maken!

En het is een uitstekende vinger-oefening voor de fijne motoriek en je geheugenspier voor vormen. Zet maar eens 20x een ~ teken naast elkaar. Wedden dat het steeds beter gaat?

Meer voorbeelden op mijn pinterestbord sketchnoting things en natuurlijk op instagram kijken wat anderen hebben gemaakt: #52wvv_week12 via TheRevisionGuide.

Veel plezier!

Geplaatst in Creatief denkwerk, Gelezen in de media, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk.