Oudste kleurboek voor volwassenen

Er zijn van die heerlijke websites die je regelmatig verassen met leuke berichten. ParadijsvogelsMagazine is er zo een. Ik kreeg hem ooit eens via een instapswap getipt. Regelmatig staan er leuke artikelen met mooie foto’ en zo ook deze. Te leuk om niet te delen!

Wist je dat kleuren heel goed is om een tot rust te komen en dus goed voor de creativiteit? Dit kleurboek had ook nog als doel om mensen te helpen hun ‘artistieke vaardigheden te vergroten’ en je leerde gelijk hoe de plant er in het echt uit zag, welke kleuren want daarover stond ook een instructie. Tegenwoordig vinden we foto’s van elke bloem die we willen op internet, als we hem niet al eens zelf gezien hebben op een reis of zo. Dat deed men in 1760 niet….

Dit allereerste kleurboek voor volwassenen stamt uit 1760

Het duurde nog zo’n 120 jaar (1879) voor het kleurboek als zodanig echt werd uitgevonden: The Little Folks Painting Book van Kate Greenaway is echt het allereerste kleurboek. (en in het artikel in de link nog meer linkjes naar grappige kleurboeken uit de geschiedenis).

Tegenwoordig is kleuren voor volwassenen weer helemaal terug. Heerlijk mindfull om even te doen en nergens aan te denken….

Geplaatst in creativiteits tips, Nieuws en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *