Mini-zine met 8 ‘Kennismakers’ cadeau voor jou want ik ben jarig!

Vandaag, 1 april 2022, bestaat mijn bedrijf 8 jaar. Ik ben niet heel goed in mijlpalen vieren maar bij de officiële verjaardag probeer ik altijd even stil te staan. In ieder geval met een gebakje bij de koffie vandaag! En wie jarig is trakteert dus ik probeer steeds iets te maken om weg te geven. Deze keer een mini-zine. Een boekje van 8 pagina’s dat je van 1 A4-tje kunt maken, je hebt alleen een printer en een schaar nodig. In het boekje deel ik 8 van mijn favoriete kennismaking-werkvormen. Je kunt de pfd vanaf mijn website downloaden.

 

8 ‘Kennismakers’

Het leek mij toepasselijk in deze tijd van hernieuwde kennismaking met bijvoorbeeld mijn collega’s bij de provincie waar ik ook werk. Veel van hen heb ik ruim 2 jaar niet gezien. Maar… ook met de collega’s die ik wél heb gezien doe ik regelmatig een leuke kennismaking-werkvorm of check-in. Het heeft ons in de corona tijd veel verbinding bezorgd en ik geloof er heilig in dat je beter samenwerkt als je elkaar beter kent. Je kunt de mini-zine hier downloaden en hoe je het moet vouwen en knippen zie je hier:

stap 1: print de pdf uit

stap 2: vouw de A4 in 8 vakjes, zet een knip op de witte lijn en vouw het boekje in elkaar.

stap 3: vouw het boekje in elkaar en gebruiken maar!

 

8 jaar tekenen

Ik teken al wel mijn hele leven af en aan, ooit toen ik een jaar of 10 was wilde ik wel tekenjuf worden. Daarna raakte ik een tijd geïntimideerd door realistische tekeningen en perspectief. In 2013 kwam ik in aanraking met zakelijk tekenen (dat toen nog niet zo heette) en het vuurtje wakkerde weer aan. Binnen een jaar kreeg ik mijn eerste betaalde opdracht. Nu ruim 75 opdrachtgevers en 200 grote en kleine opdrachten later sta ik daar ook dit jaar weer even bij stil. Want ik kan me nog goed herinneren dat ik 8 jaar geleden bij de KVK moest zeggen hoeveel opdrachten ik per jaar dacht te gaan uitvoeren, 3 verschillende opdrachtgevers was wel nodig om je een bedrijf te noemen. Oe, ik wist niet of ik dat ging redden maar zette in op 6 betaalde opdrachen in 2014. En dat redde ik ook precies. De jaren daarna makkelijk, gemiddeld 22 opdrachten per jaar en veel terugkerende klanten. Ik tekende voor boeken, posters, folders, websites, bijeenkomsten, presentaties en mijn tekeningen kwamen terecht op planken, sokken, bekers, laptops, kaarten (veel kaarten), digitale whiteboards, telefoonhoesjes en nog veel meer. Ik hoop er ook nog even mee door te gaan en ben me ook aan het verdiepen in illustratiewerk (in een andere stijl dan je van mij gewend bent). Daarover een andere keer meer. Nu eerst lekker printen, vouwen, knippen en … doen!

 

Kennismaken?

Wil jij een keer met mij kennismaken? Leuk! Life of digitaal, het kan allemaal. Doen we nog een kennismaker die niet in het boekje staat, idee? Mail me gerust info@laurapeetoom.nl en we prikken iets.

 

Fijne dag!

Laura

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *