Iets met stress en toetjes in de tekenchallenge

Het is week 44, tijd voor weer een blogje over de 52-weken-teken-challenge van TheRevisionGuide die ik dit hele jaar al volg. Elke week een onderwerp om je visuele encyclopedie te vullen. De afgelopen weken zocht ik daarin naar wat meer uitdaging en wat ik in deze blog daarmee kon doen om het interessanter te maken. Dat leverde me deze week wat hersenpijniging (is dat een woord?) op…

Combineren?

Met een pad inslaan, dat ik de blogs die ik via mijn website verspreid iets meer wil meegeven over waar ik voor sta en waar ik warm voor loop in combinatie met het onderwerp van de challenge van deze week: toetjes en snoepjes (desserts and sweets), is er wel een uitdaging zeg maar…. En de thema’s van de komende weken gaan ook allemaal over eten en koken. Hmmmm. Ik heb de afgelopen week menig blaadje in mijn aantekenboek vol gekalkt met ideeën en vragen. Hoe combineer ik dat, of valt dat niet te combineren?

Een avond zat ik op de manege van mijn dochter naar haar les te kijken met een pen en mijn aantekenboek voor me. Een andere moeder vroeg wat ik deed en we raakten aan de praat. Ze kwam gelijk met allerlei leuke ideeën wat ik zou kunnen doen met ‘desserts’ . Allemaal vooral op het vlak van de opdracht zelf: toetjes en zoetigheid uit alle landen bijvoorbeeld. Leuk om eens in te verdiepen, met recepten erbij, en…. Maar niet in de richting waarin ik wil: (organisatie) verandering. Hmmmm….

Ik kon zo’n een beetje twee dingen gaan doen: ten eerste de challenge afmaken zoals ik begon; elke week gewoon een rijtje symbolen in het thema óf doorzetten en bij elk onderwerp een verander-thema aanhaken. Met de focus op deze week en wat ik daarmee zou kunnen doen dook ik in mijn verzameling quotes en kwam daar een toepasselijke tegen voor deze week:

“Stressed is desserts spelled backwards”

Relativeren

Ach ja, waar je je allemaal druk om kunt maken. De quote bekijkend kon ik weer even relativeren: moet ik het allemaal nu beslissen en meteen goed doen. Ik zie wel weer wat er komende week gebeurt. En laat ik mezelf niet zo vast leggen op van alles. De challenge maak ik af, maar hoe? Dat zie ik komende week wel weer, een stapje verder per keer. Wel hield ik me aan de tekentechnische opdracht aan mijzelf: geen zwarte lijnen maar een kleurenpallet gebruiken. Deze keer wel lekker in de comfortzone: mijn favoriete kleurtjes. En ik sluit graag af met een andere quote over toetjes die ik tegen kwam was:

“Today is a good day to eat dessert for breakfast”

Nou zeker, mijn zoon is jarig vandaag, ik begin gewoon met taart! Volgende week weer, dan zie ik wel of en hoe de challenge en het vullen van mijn visuele encyclopedie zich mengen met mijn werk.

Groeten en fijn weekend.

Laura

 

P.S.

Nog één nabrander, afgelopen week riep ik in mijn blog dat ik voor mijn bedrijf ook eens wat vaker thee moest gaan drinken met mensen. Dat leverde mij 4 afspraken op voor de komende tijd. Over heel verschillende dingen, Lego Serious Play, tekenen (via de manege-moeder), bloggen en gedaan werk.

tekening van twee bekertjes coffee to go

“Change happens one conversation at a time”

Geplaatst in Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .