Fruit en de kracht van kleur (week45)

Alright! nieuwe week, nieuwe kansen. De challenge gaat gewoon door. En ik ook. Deze keer kwam het koppel-onderwerp bij het tekenen vanzelf: kleur gebruik.

In week 45 gaat het om groente en fruit. Ik hou het even bij fruit. Ik bedacht me hoeveel soorten fruit er eigenlijk zijn en of daar een heel alfabet mee te vullen was. Natuurlijk, genoeg vulling. Maar…. niet voor alle letters! ik heb bijvoorbeeld geen fruit-soort gevonden met een X of Y, dat had je al verwacht maar op een I en een E kon ik ook niets op vinden (eh… een ikakopruim, ooit van gehoord?). Ik begon gelijk met kleur te tekenen eigenlijk, waarom? Tja sommige soorten onderscheid je namelijk alleen maar aan hun kleur. Ik testte het door de kleur weg te halen. Let maar eens op wat er dan gebeurt, dit is een bordje kleurloos alfabet-fruit. Herken jij ze?

Als ik ze dan met kleur laat zien zijn ze sneller duidelijk denk ik? Soms is geen kleur heel krachtig, of 1 steun kleur maar om dit duidelijk te maken ga ik toch echt voor een kleurige plaat (ja mét zwarte lijntjes, vind ik gewoon mooi).

Wel leuk en leerzaam om te spelen met kleur. Zou je ook eens kunnen doen!

En misschien (her)ken je niet alle fruitsoorten, hier komt de oplossing 😉 En wat dacht je van een andere achtergrondkleur, ik vind het minder aansprekend. Jij?

En, wist je ze allemaal? Een bordje groenten redde ik deze week niet maar ga vooral zelf aan de slag. Veel plezier weer. Volgende week vlees en vis… daar is dat blauw misschien wat toepasselijker….

P.S.

1: zie Pinterestbord voor inspiratie op groente en fruit (en heel veel meer)

2: Het onderwerp ‘fruit’ komt uit de teken-challenge die ik al dit hele jaar volg. In 52 weken een visuele encyclopedie opbouwen (the 52 week visual vocabulary challenge) door the Revisionguide op Instagram. Meedoen kan altijd, kijk hier maar.

#52wvv_week45

Geplaatst in Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .