Cijfers! week 20 #52wvv

Gevalletje: zie vorige week maar dan ‘cijfers’  ipv letters….

Ja zo zou ik er makkelijk vanaf komen! Natuurlijk is dat de opdracht voor #52wvv_week20 en kun je net als de letters verschillende typografiën uitproberen. Makkelijke om ze snel te kunnen gebruiken en hele mooie maar iets ingewikkeldere om in een handlettering tekst te gebruiken bijvoorbeeld.

Inspiratie nodig? Bekijk:

  • Mijn Pinterestbord voor letters nu ook aangevuld met cijfers
  • https://www.instagram.com/explore/tags/handletteringnumbers/ instragrammer die vooral letters maakt
  • #52wvv_week20 op pinterest

Leuke oefening; Maak iets moois van jouw:

  • lieflingsgetal,
  • huisnummer of
  •  je geboortejaar!

Ik hoop hieronder wat tekeningen te zien! Dit zijn mijn nummers:


Naast mooie en leuke cijfers maken die natuurlijk leuk bruikbaar zijn in je visual om belangrijke cijfers (de datum bijvoorbeeld) te tekenen komen er soms ook cijfers voor die een andere aanpak nodig hebben. Vergelijkingen, opsommingen en dergelijken. Die kun je vatten in tabellen, grafieken en dergelijken. Data die grafisch wordt weergegeven begrijpen we ook nog eens beter en sneller dan een rij cijfers. Zie hier bijvoorbeeld:


Dit komt uit een nifographic die ik een tijd geleden maakte over de verhuizing van een bedrijf naar een tijdelijke locatie terug naar de verbouwde locatie. Je ziet in een oogopslag dat het aantal verhuisdozen drastisch verminderd is bij de verhuizing terug naar A. De kracht van cijfers in beeld!

Ik heb het vast vaker verteld, ons brein is visueel ingesteld. Door de data ook visueel te maken kunnen we makkelijker en effectiever betekenis geven. We begrijpen het sneller, kunnen makkelijker verbanden zien en patronen ontdekken. Dit wordt uitgebreid beschreven door de website Abacus met een bron van onderzoek voor wie daar meer over wil weten.

Mooie voorbeelden van visuele cijfers staan in dit artikel. Volgende keer de ‘ampersand’.

Fijne week!

#TheRevisionGuide #52wvv_week20

Geplaatst in Creatief denkwerk, Leren tekenen, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , , , , , .