Bullets – in je ‘dagboek’

Ik houd totaal niet van ‘bullets’ in een presentatie maar na de 52-dagen challenge week 11 over bullets kwam ik steeds meer tegen wat ik wel leuk vind: Bullet journalling.
Een hele simpele manier om je dag of week te plannen of te ‘registreren’. Wat je zelf leuk vind. Ik vind het stiekem soms heel leuk om bij te houden wat ik gedaan heb, eens had ik zelfs een app met een ‘done’ list, vooral om te laten zien wat ik in een week ongemerkt aan werk verzet. Heerlijk om lijstjes te maken. Ik heb me eens wat verder verdiept in het fenomeen ‘bulletjournaling’.

Op de site van bulletjournal.com lees en zie je hoe je heel eenvoudig kunt starten maar ook hoe je het heel mooi en volledig je het kunt maken. In de basis zijn er een aantal dingen die je doet: datum met daaronder taken, evenementen en notities op geschreven. Bullet gewijs.

  • . gebruik puntjes voor acties, taken
  • x voor voltooide taken
  • >voor verschoven taken
  • < voor ingeplande taken
  • 0 voor evenementen/ activiteiten
  • – voor notities
  • * voor prioriteit, ! voor inspiratie en een oog voor iets dat je wilt uitzoeken/onderzoeken ervoor.

Maar het kan veel uitgebreider, het is een hele wereld op zich wat je allemaal kunt doen met bulletjournaling, in  deze blog op bulletjournal.com staan veel ideeën en tips voor het maken van je eigen bullet journal. Simpel? ja dat is het in de basis. En bij de basis kun je gemakkelijk blijven! Maar je kunt ook helemaal los!

Als tiener deed ik dit al een beetje, ik maakte graag mijn eigen agenda’s en ook daar had ik al de gewoonte op te schrijven wat ik allemaal deed op een dag (of gedaan had) vooral de leuke dingen. Mijn moeder hield ooit op de achterkant van haar agenda bij welke stropdas een van haar docenten droeg en ontdekte zo een systeem. En als je zwanger bent dan houdt je ook van alles bij kan ik je zeggen…. Maar waneer ik een dergelijk dagboek echt graag bijhoudt is in de vakantie. Ik vind dan vaak dat ik hele uitgebreide verslagen over de dag ‘moet’ schrijven maar met dit, bulletjounal, wordt dat een stuk aantrekkelijker!

Ik ga het deze week eens proberen en ideeën opdoen voor een vakantie-bullet-journal! Heb jij tips voor me? Laat ze me via Facebook of email weten! Ik ben natuurlijk ook maar vast een pinterestbord begonnen over bulletjournaling voor inspiratie…..

 

 

Geplaatst in Creatief denkwerk, Nieuws, Visueel werk en getagd met , , , , , , , , , .