‘Visual Vocabulaire’ challenge editie 2018 van start en hoe ik de editie van 2017 vond

Weer van start, meedoen?

Afgelopen jaar volgde ik de wekelijkse challenge van The Revisionguide via Instagram. En deze week zag ik dat ze ook komend jaar de challenge doet dus wil je mee doen, het start nu! Volg en post de challenge via Instagram met de hashtag #therevisionguide_52wvv. Voor het gemak hierbij de opdrachten voor de maand januari:

View this post on Instagram

The January list for the 52 week visual vocabulary #TheRevisionGuide_52wvv ✏️ The list is the same as 2017.. If you’re joining in on this weekly challenge, use the following hashtags for each of the weeks ❤️ You can also find heaps of inspiration for your weekly doodles at these hashtags: . . ✅ week 1 : #52wvv_week1 ✅ week 2 : #52wvv_week2 ✅ week 3 : #52wvv_week3 ✅ week 4 : #52wvv_week4 ✅ week 5 : #52wvv_week5 . . . Here's how the challenge works: at the beginning of each month I will list the hashtags for each week… Then, we would all doodle for the prompt of the week using the hashtag for the week.. through the week I would add more images (and my usual how to draw steps when possible). Together, we all create our very own 'virtual' visual vocabulary ? and all you would have to do is look back at the hashtag for doodle inspirations ? . . . . . #52weekchallenge #52WeekVisualVocabulary #doodle #doodles #doodlechallenge #sketchnotes #howtodraw #howtodoodle #bujo #bulletjournal #bulletjournaljunkies #visualnotetaking #visualnotes #visualvocab #visualvocabulary #graphicrecording #studygram #studyblr #studentlife

A post shared by Apsi's doodles & lettering ?? (@thedoodleguide) on

Wat ik er van vond

In begin was de challenge ‘gewoon leuk’ om te doen, nieuwe dingen uitproberen en lekker tekenen. Na de zomer begon dat mij een beetje te vervelen, het is niet de eerste keer dat ik een visueel woordenboek vul dus sommige opdrachten werden voor mij wat minder interessant. En met sommige onderwerpen had ik gewoon minder affiniteit. Door extra opdrachten voor mezelf toe te voegen, zoals andere stijlen van tekenen of andere thema’s toe te voegen die mij interesseren zoals ontwikkeling verandering, innovatie enz.Dat was soms een aardige uitdaging maar ik denk dat ik er in een aantal ben geslaagd.

De top weken in de challenge, volgens Instagram dan zijn;

Zelf vind ik mijn leukste blogs en tekeningen om te maken deze vier:

Spice-up your life

Deze blog liet mij mijn rijtje ‘spies for life’  onderzoeken en bepalen. Interessante ingrediënten om mee verder te experimenteren!

‘Change’ in de challenge (w43 – met quote-poster)

Mijn liefde voor quotes kon ik hier lekker in kwijt, het was de eerste keer dat ik ‘verandering’  als thema duidelijk in de blog en tekening in bracht.

https://i2.wp.com/static.theydrawandcook.com/uploads/cook/illustrations/images/10811/standard/483150B9-2DE3-4242-A2DC-80B040769F4A.jpg?resize=720%2C270

Bij deze blog ontdekte ik de site “They Draw and Cook”  nu ben ik beslist geen keukenprinses maar ik vond het wel heel leuk om te doen; een recept tekenen.

Week 34: At the beach

Eigenlijk vind ik ze alle vier vooral leuk omdat ik ben gaan experimenteren met andere stijlen en ‘materialen’. Het bleef op mijn iPad maar met andere rekentools zoals krijt, geen zwart of juist alleen zwart. De laatste, at the beach deed het op LinkedIn weer heel erg goed. Bij de twee eerste ben ik niet allen blij met het getekende resultaat, het hielp mij ook op weg naar het vinden van mijn pad. Dat klinkt wat zweverig maar ik ben echt een beetje op een nieuwe ontdekkingstocht naar wat ik wil in mijn (werkende) leven. Wat draag ik bij, wat wil ik ontwikkelen, enz. Je kent het wel, van die bijna-midlife-dingen. Daar ga ik in 2018 lekker mee door en was een leuk experiment in tekenen en (oefenen met) bloggen. Wie weet wat 2018 verder gaat brengen!

Geen wekelijkse challenge maar een teken-dag-boek.

Dit keer doe ik niet mee met de challenge of een andere. Ik heb mezelf een tekendagboek kade gedaan waarin ik elke dag een kleine opdracht krijg om te tekenen. Om zo het tekenen op papier, wezenlijk anders dan op de iPad of mijn tekentablet, wel regelmatig bij te houden en in uitgedaagd te worden. Lukt vast niet elke dag maar het idee is leuk. Wellicht post ik er af en toe wat van op instagram. We zullen zien! Er zijn verschillende varianten in dit soort dagboekjes, ik heb de donker groene (klik op de plaatjes voor een link naar BOL.com) en je kunt natuurlijk ook gewoon een leeg boekje of schrift nemen….

 

Teken ze maar weer! Tot de volgende keer.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *